01. maj 2015

Fedtede fingeraftryk er fortid med Fenix

Med kombinationen af en silkeblød, mat overflade og et slidstærkt materiale går design og praktiske anvendelsesmuligheder op i en højere enhed med Fenix-laminaten.

Aftryk af fedtede børnefingre på køkkenbordet, ridser fra kuglepenne på arbejdsbordet, skarpe refleksioner fra glansen i overfladen på spisebordet. Det er blot nogle af de udfordringer, som almindelige overflader kan give. Men den italienske laminatproducent Arpa Industriale har udviklet en ny overfladeløsning, der gør op med de udfordringer.

For halvandet år siden kom Fenix-laminaten på markedet, og siden da er efterspørgslen på det lækre italienske design gået én vej – opad. Men det er ikke kun designet, der gør udfaldet.

− Fenix har en utrolig silkeblød overflade, der samtidig er mat. Det giver en meget lav refleksionsgrad. Desuden er laminaten ekstra modstandsdygtig over for små ridser og slitage, og det er svært at se aftryk efter berøring. Så Fenix er virkelig en ideel laminat i rigtig mange sammenhænge, fortæller Steen Juhl, der er salgschef hos Riisfort.

Video kan først afspilles når marketing cookies er blevet accepteret.

I vores Surface Academyfortæller salgskonsulent Henrik Grevedig om alle egenskaberne ved FENIX NTM

Fenix er det nye sort
En unik egenskab ved Fenix-laminaten er, at mikro-ridser kan fjernes med en speciel melaminsvamp:

− Overfladen er karakteriseret ved, at eksempelvis lette ridser fra en gaffel nemt kan fjernes med en melaminsvamp. Det giver overfladen en længere levetid, hvor den bibeholder sin matte dekor, siger Steen Juhl og fremhæver, at Fenix-laminaten blandt andet fås i en sort dekor:

− Det har altid været en udfordring at holde sorte overflader pæne. At Fenix-laminaten fås i sort er den vigtigste grund til, at vi oplever en stigende efterspørgsel på produktet.

Netop den sorte dekor er blandt grundene til, at møbelproducenten Holmris omtaler Fenix som ”Den største nyhed i de seneste ti år”.

Læs mere om Holmris’ brug af Fenix-laminaten her

I høj kurs i køkkenet
En anden fordel ved Fenix-laminaten er, at den er produceret ved hjælp af indkapslet nanoteknologi. Det betyder, at produktet kan anvendes i forbindelse med fødevarer.

− En nanobehandlet laminat giver på grund af en lukket overflade en bedre hygiejne og større modstandsdygtighed over for bakterier. Derfor er Fenix en eftertragtet laminat til blandt andet køkkeninventar, forklarer Steen Juhl og henviser til køkkenvirksomheden Nobia, der har stor succes med køkkenlåger og bordplader af netop Fenix.

Læs mere om Nobia og Fenix i køkkenet her

Fakta om Fenix NTM
Riisfort forhandler den italienske design-laminat fra Arpa Industriale i 14 forskellige dekorer inden for naturens nuancer, blandt andet sort, hvid, grå, brun og blå. Og der er nye dekorer på vej: En ny hvid, to mellemgrå og en antracit, der kommer på markedet i løbet af maj måned.

Laminatens fordele:

  • Stor modstandsdygtighed over for mikro-ridser og slitage
  • Lukket i overfladen
  • Lav refleksionsgrad
  • Nem at rengøre og små ridser kan fjernes med en melaminsvamp eller en varmekilde
  • Svært at se aftryk fra fedtede fingre
  • Anti-bakterielle egenskaber.

Desuden forhandler Riisfort ABS-kanter tilpasset Fenix-laminaten.

Kontakt Charlotte, Peter eller en af de andre interne sælgere på telefon87 47 70 20

Charlotte Møller From

Intern sælger

+45 87 47 72 52

Peter Brandt Vand

Intern sælger

+45 87 47 70 31