Case Story

OJ System: Udseendet skal være fantastisk og praktisk

Med ufravigelige krav fra brandmyndighederne og et nyt designkoncept skal sikkerhed og udseende gå op i en højere enhed i Bella Center. Derfor er mere end 1.000 m2 vægge i centeret nu beklædt med brandhæmmende okouméplader.

22. januar 2015

Inviterer naturen indenfor

Som en del af et større design- og renoveringskoncept arbejder Bella Center på at trække den nærliggende natur fra Amager Fælled indenfor. Bogstavligt talt.

Derfor er flere kvadratmeter koldt beton i dag beklædt med plante- og trævægge, og det tjener flere formål:

− Det vigtigste er, at designet er pænt, fordi vi lever af, at folk kommer igen. Vi valgte okoumépladerne, fordi de er flotte. Og da vi ofte huser rigtig mange mennesker på samme tid, skal bygninger og inventar leve op til myndighedernes krav om brandsikkerhed. Det er også grunden til, at valget faldt på de brandhæmmende okouméplader, fortæller Hanne Simonsen, der er produktionschef i Bella Center.

Video kan først afspilles når marketing cookies er blevet accepteret.

HVAD ER FORSKELLEN PÅ BRANDHÆMMENDE OG BRANDIMPRÆGNERET TRÆ? – få svaret af salgskonsulent Henrik Greve i vores Surface Academy.

Et varmt udseende

Det er det Silkeborg-baserede inventar- og møbelfirma OJ System, der har leveret okoumévægpanelerne til Bella Center. OJ Systemer henter de brandhæmmende okouméplader hos Riisfort A/S i Brabrand, og i Silkeborg bliver de efterfølgende bearbejdet og sat sammen til tremmevægge klar til brug.

− Fra centerets side ønskede man et mere varmt udseende inden døre end de hvide betonvægge. Derfor sendte vi en række farveprøver over til dem − først egefinérprøver. Men de endte med at vælge okoumé-krydsfinér, der ligner varm mahogni. Derudover var det et krav, at materialet skulle være brandhæmmende, og det er okoumé-krydsfinéren. Træpladerne har også den fordel, at de kan bruges direkte uden yderligere beklædning, fortæller Asger Nielsen, der er indehaver af OJ System.

I dag pryder træpladerne flere fællesarealer i Bella Center, blandt andet auditoriefoyeren og kongresfoyeren.

− Okoumépladerne fungerer som pynt på væggene samtidig med, at de har den brandhæmmende effekt. Inden for det sidste halve år har centeret gennemgået en større renovering, og målet har været, at vi ville have træ og natur ind. Udseendet skal være fantastisk og praktisk, og dér passer de mahogni-lignende plader perfekt ind, siger Hanne Simonsen.

BONUSINFO

Okoumétræet vokser i den vestlige del af Afrika, hvor det nemt når en højde på over 30 meter. Okoumétræ er i sig selv ikke brandhæmmende, men det har fået en behandling med specielle salte, der gør, at pladen blot forkuller og ikke brænder, når den udsættes for ild. Saltbehandlingen er derfor med til at forsinke brandens udvikling.

BONUSINFO

Riisfort forhandler Jelmo Ship, der er en okumé-krydsfiner. Materialets varme rødlige glød træder specielt flot frem ved oliering af overfladen. Pladen opfylder både kravene til B-s1,d0 (tidligere kaldet Klasse A), og derudover er den også certificeret i henhold til regler og procedurer udarbejdet af International Martime Organization og dermed internationalt godkendt til offshore-formål.

Rolls Royce-udgaven af træ

Hos OJ System oplever Asger Nielsen en stigende efterspørgsel efter brandhæmmende plader generelt:

− En ting er, at det i stigende grad er et krav fra myndighedernes side, at materialer i bygninger og til inventar og møbler skal være brandhæmmende. En anden ting er, at det designmæssige betyder mere og mere. Og i den relation er okoumé ’træpladernes Rolls Royce’. Det er noget af det bedste, der findes, forklarer Asger Nielsen.

Kontakt Claus, Maria eller en af de andre interne sælgere på telefon 87 47 70 20

Claus Landbo

Intern sælger

+45 87 47 70 42

Maria Laustsen

Intern sælger

+45 87 47 70 23